2000 Yıl Öncesinin Zekasıyla Bugünün Teknolojisi Bergama’da Buluştu

‘Tarih, 3 Boyutlu Canlanıyor’ projesini hayata geçiren Bilkom, 3 boyutlu modelleme yazılımları ve mobil teknolojileri kullanarak Türkiye’de ve dünyada ilk kez Bergama antik şehrini 3 boyutlu gezinmeye açtı. Bergama Belediyesi’nin de desteklediği proje, alanda yapıların orijinal halini 360 derece sanal olarak deneyimleme olanağı sunuyor.

AppleAdobeGraphisoft gibi alanında lider markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Bilkom, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle ülkemizdeki tarihi dijital platformlarda ayağa kaldırıyor. Bilkom’un Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Graphisoft’un 3 boyutlu mimarlık programı ArchiCAD ile Graphisoft iş ortağı Abvent’in Artlantis yazılımını tablet ve akıllı telefonlarda görüntülemeye yarayan iVisit kullanılarak, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üzerinden sağlanan 3 boyutlu gezinme uygulaması, Bergama’nın 4 antik alanı olan Zeus SunağıAthena TapınağıKızıl Avlu ve Asklepion alanlarını ziyaret edenlere, alanda yapıların orijinal halini  360 derece sanal olarak görebilme imkanı sunuyor. Bergama ile başlayan projenin bir sonraki etabı, yerel belediyelerden ve üniversitelerden gelecek talepler üzerine şekillenecek.

“Proje sayesinde, misyonumuzu ve vizyonumuzu pekiştirmiş olduk”

09 Temmuz Salı günü Bergama’da gerçekleştirilen ‘Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor’ tanıtım toplantısında konuşan Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık; projenin, teknolojiye inananları tarihi değerleri yaşatmak isteyenlerle buluşturduğunu söyledi. “Bugün, yapılmamış, denenmemiş bir fikri, 12 değerli gencimizle gerçek kılmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dijital yaşamın çocukları sayesinde çok önemli bir tarih kentimiz, mimari yapılarıyla ayağa kalkıyor” diyen Varlık; gençlerin, teknolojiyi kullanarak dünyaya örnek teşkil eden bir çalışmaya imza attıklarına işaret etti. Teknolojinin bir amaç değil, araç olduğuna inanan ve iş ortaklarına, markalarına, müşterilerine değer yaratma hedefini taşıyan bir platform olduklarına dikkat çeken Varlık, “Bilkom olarak, kurumsal sosyal sorumluluk projemiz sayesinde misyonumuzu ve vizyonumuzu pekiştirmiş olduk” şeklinde konuştu. Varlık, projenin, her karışı tarihle dolu Türkiye için yalnızca bir başlangıç olduğunu kaydederek, farklı belediyelerden şimdiden talep almaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>